Gå direkt till innehåll
Gabriel Ghavami är grundare till och vd på GO MO Group. Han är en aktiv förespråkare för att digitalisera sälj- och marknadsfunktionen och är en uppskattad föreläsare i ämnet.
Gabriel Ghavami är grundare till och vd på GO MO Group. Han är en aktiv förespråkare för att digitalisera sälj- och marknadsfunktionen och är en uppskattad föreläsare i ämnet.

Nyhet -

Trendspaning av Gabriel Ghavami: ledande B2B-företag ställer om till digital marknadsföring för att stå starka

  • Vinnare satsar stort på långsiktiga sälj- och marknadsföringsstrategier.
  • Digital omställning anses numera vara nyckeln i tillväxtfrågor snarare än sporadiska kampanjer. I korthet: Mad Men-eran är över.
  • Tydligt kraftigare efterfrågan för digital marknadsföring nu än 2020: våra ordervärden på GO MO Group har i slutet av februari redan uppnått en tredjedel av siffrorna för helåret 2020, och antalet nya affärer uppgår till en fjärdedel av förra årets.

Alla har på något sätt fått ställa om under pandemin. Nu, ett år in, ser vi ett enormt tryck på digital marknadsföring och en mycket tydlig trend hos våra befintliga och nya kunder: bolag har snabbt gått helt ifrån krishantering till att investera i omfattande omstartsaktiviteter. Där man tidigare ställt om med kortsiktiga lösningar för att överleva pandemin har vi nu alltså börjat se att ledande företag utvecklar och implementerar långsiktiga strategier.

Digitala säljprocesser och digital marknadsföring är det "nya" normala

Det är ingen nyhet att digitaliseringen påskyndats under pandemin, siffror från bl.a. McKinsey visar att införandet av digitala lösningar och processer i företag såg 10 års utveckling under 2020. Vi ser tydligt att B2B-företagen börjat anta denna digitala utveckling även för sin marknadsföring. Detta innebär att digitaliseringen i företag vidareutvecklas från endast digitala möten och arbetsprocesser till digitala säljprocesser och digital marknadsföring.

– Risken under omställningen är att de stora drar ifrån medans små- och medelstora- bolag riskerar att bli totalt utplånade. Det finns enligt ekonomifakta ca 6 600 medelstora företag i Sverige, dsv företag med 50-249 anställda. Totalt har dessa bolag ca 650 000 anställda, arbetstillfällen som enligt Gabriel Ghavami kan hänga löst ifall mindre bolag hamnar på efterkälken.

Bra tryck på kunduppdrag visar en tydlig trend av digitalisering inom marknadsföring

De förfrågningar vi får gäller i större utsträckning att snabbt ställa om sin marknadsföring och sina säljprocesser mot att bli digitala på lång sikt. Hittills under 2021 har våra nya kunduppdrag redan uppgått i en fjärdedel av 2020s siffror, däribland omfattande strategiuppdrag för bl.a. globala industrijätten Veolia, börsnoterade nätverksutrustningsföretaget Net Insight och Svenska Axiomatics som är världsledande inom behörighet- och datasäkerhetstjänster.

—Att denna förändring kommer nu tror vi beror på att företagen äntligen tvingats inse att de måste satsa på resultatinriktad marknadsföring – man är i ett läge där ledningen kräver en affärsdrivande strategi snarare än en fräck reklamfilm eller “glass och ballonger”-kampanjer. Detta är såklart oerhört positivt för marknadsföringens utveckling och plats, säger GO MOs VD Gabriel Ghavami.

Börjar året med tolv strategiska rekryteringar

Den ökade efterfrågan har gett oss ett tillfälle att ställa om och investera. Vi kommer under Q1 genomföra totalt 12 stycken rekryteringar. Vi har under jan/feb redan lyckats stärka vårt tjänsteerbjudande genom att ha kompletterat vårt befintliga team på kontoret i Pune med sex nya SEO- och SEA-strateger och analytiker. Vi lyckades under Q4 2020 växa ur kontorsytan i Göteborg och flyttade 1 mars 2021 huvudkontoret till större, superfräscha lokaler på Drottninggatan (Arkadenhuset), där vi förstärkt med ytterligare medarbetare inom content marketing (B2B-skribenter), design och är mitt uppe i att tillsätta en ny tjänst som skall hantera vår egna marknadsföring. Just nu rekryteras ytterligare två till tre personer till göteborgskontoret som skall vara grunden till den nya säljorganisation vi håller på att bygga upp.

Vidare säger Gabriel att han tror starkt på den affärsmodell och den positiva inverkan vi kan ha i paradigmskiftet mot en mycket mer prestationsbaserad marknadsföring. "Detta driver mig till att vilja satsa stort och investera i vår egna tillväxt. Mina tidigare 7-årsplaner heter numera 3-årsplaner tack vare den omställning som krävs för att vinna affärer i en alltmer digital era”.

Gabriel Ghavami är grundare till och vd på GO MO Group. Han är en aktiv förespråkare för att digitalisera sälj- och marknadsfunktionen och är en uppskattad föreläsare i ämnet. Kontakt: gg@gomogroup.com

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Gabriel Ghavami

Gabriel Ghavami

Presskontakt CEO Founder 0702451251
Reza Ghazizadeh

Reza Ghazizadeh

Client Success Manager Technical SEO, IT, and CSM. 0709847391

Relaterat innehåll

Vi utmanar B2B-marknadsföringens status quo.

GO MO Group är en internationell digital marknadsföringsbyrå som hjälper B2B-företag att uppnå optimala marknadsföringseffekter. Med en stor organisation och datadrivna processer är vi en ledare inom digital marknadsföring.

GO MO Group AB
Drottninggatan 38
41107 Göteborg
Sverige